Drevna vedska astrologija

Ljubavna kompatibilnost

Hinduistička versus zapadna kultura

Tradicionalna vedska astrologija slijedi hinduističke kulturne vrijednosti. Jedna od tih vrijednosti je cijelo životni brak bez razvoda, te imanje djece kao esencijalni sastojak braka.  Pravila za brak su stroga i fiksna, a brakovi su dogovoreni. Stoga, mi zapadnjaci ne možemo slijediti ta pravila u prosuđivanju kompatibilnosti ljubavnih odnosa. Mi na zapadu ne koristimo natalnu kartu za dogovaranje braka, već više kao pomoć za rješavanje problema u odnosima. Sa lakoćom razvoda i slobodnom seksualnošću u odnosima mi stavljamo naglasak na proučavanje kompatibilnosti na drugačijim nivoima.  
Vrlo je rijetko u zapadnoj kulturi biti u ljubavnom odnosu samo sa jednom osobom za cijeli život. Većinu vremena imamo po nekoliko odnosa na različitim nivoima. U modernim vremenima postali su popularni poliamorični odnosi koji uključuju kompatibilnost između 3 i više osoba. Također, mnogi ljudi koji se žene više od jedanput žene se sa različitim tipovima osobnosti. 
U odnose stupamo iz različitih razloga, neki su bazirani na vanjskim faktorima poput fizičke i emocionalne privlačnosti, a drugi na unutarnjim karmičkim ili duhovnim svrhama. 

Odnosi i duhovni rast

Najvažnija stvar u ljudskom životu je duhovni rast i razvoj svjesnosti. Ljubavni odnos bi trebao to podržavati, ali najčešće zapravo sabotira. Sa točke gledišta duhovnosti, brak ili životno partnerstvo nije uvijek dobra stvar, kao što ni razvod nije loša stvar. Ako odnos opstruira unutarnji rast, umjesto da ga podržava, takav odnos je bolje prekinuti. U dobrom životnom partnerstvu (sa ili bez službenog braka) određeni sklad u životnom stilu i svakodnevnom aktivnostima je nužan. Nije dovoljno suditi kompatibilnost prema emocionalnoj i seksualnoj privlačnosti. Pitanja posla, djece, karijere i duhovnosti igraju veliku ulogu. Također, odnos je uvijek individualna stvar i ne može se suditi prema generalnim pravilima. Svaka osoba ima svoje osobne životne aspiracije, tako da nije dobro projicirati socijalne, kulturalne ili religijske standarde u jedan odnos. Brak ili životno partnerstvo ima vrlo moćnu psihičku povezanost, i zbog toga je važno da uvijek damo sve od sebe u jednom odnosu, a ne da ga bezobzirno prekinemo bez ulaganja truda u taj odnos. Trebamo ga prekinuti samo onda kada postane prava blokada za duhovni rast i razvoj.  

Prijave se vrše putem e-maila conny.peto.denes@gmail.com , gdje obavezno navedite:

  • Ime i prezime,
  • Datum, vrijeme i mjesto rođenja,
  • Mjesto stanovanja,
  • Broj mobitela,
  • Navedite ono što Vas najviše zanima kao predmet razmatranja. 

Cjenik možete pogledati ovdje: link

Namaste
Stranica u izradi