Drevna vedska astrologija

Sade Sati remedije

Sade Sati -  je tranzit Saturna preko Mjeseca kada prolazi kroz 12., 1. i 2. kuću u odnosu na smještaj Mjeseca u natalnoj karti.. Traje 7,5 godina. Počinje kada Saturn uđe u kuću prije kuće u kojoj se nalazi Mjesec, te traje dok Saturn ne izađe iz kuće koja se nalazi iza kuće u kojoj je Mjesec. Npr. ako Vam je Mjesec u 11. kući u ovnu, Sade Sati počinje kada Saturn uđe u ribe u 10. kući i traje sve dok ne izađe iz bika iz 12. kuće, tj. dok ne uđe u blizance u 1. kuću.  

To je razdoblje dubokih transformacija koje donosi odvajanje od bližnjih, rastanke, gubitak voljenih, gubitak zdravlja, gubitak kuće, posla, financija, depresiju, tugu i žalost. Sade Sati se ponavlja svakih 30-ak godina i donosi velike životne promjene, koje mogu biti na bolje ako idemo putem duhovnosti ili na teži način kako bi dobili poduku i kako bi se iz života transformiralo sve što je pogrešno. Kaže se da je Saturn blagonaklon prema onima koji meditiraju. 

Remedijalne mjere za Sade Sati su:

1. Sade Sati yagya - treba ju ponavljati 1x godišnje za vrijeme trajanja Sade Satija. Za povoljan učinak yagye ona bi trebala biti kombinacija sljedećih yagyi (svaka po jedan dan - 3 sata dnevno):- Saturn planetarna yagya- Mjesec planetarna yagya- Sade Sati Shanti yagya- Kali yagya- Rudrabishek

Za početak yagyi odabire se muhurta u skladu sa vedskim kalendarom, jer vrlo je važno kada ju uraditi. 

2. Prsten od željeza ili asthadhatu (alternativno može i od srebra) sa plavim safirom nositi na srednjem prstu desne ruke. Prsten mora biti posvećen sa mantrom. Nemojte uzimati kamen na svoju ruku, obavezno se konzultirajte sa jyotishijem, jer možete pojačati i negativna značenja Saturna. Prsten treba počet nositi u subotu. 

3. Sade Sati yantra - treba ju postaviti na zapadni zid prostorije, kuće ili stana, u subotu. 

4. Sade Sati planetarna meditacija - mantru "Om šam šanaje namaha" ponavljati svaki dan po 108x ujutro i navečer, na način opisan ovdje: (link do planetarna meditacija)

5. Sade Sati upaja -  Post subotom. Svakodnevna meditacija. Vremenom, energijom i financijski pomagati siromašne, gladne, teško bolesne, hendikepirane i umirujuće osobe. Hraniti crne ptice subotom. Raditi na zemlji. Subotom se oblačiti u tamno plavu odjeću.  

Namaste
Stranica u izradi