Drevna vedska astrologija

Privlačenje blagostanja i harmonije

Prema Jyotishu i Vastu upaje, yagye i razni predmeti imaju značajan utjecaj na privlačenje blagostanja i harmonije. Šri yantra igra glavnu ulogu. Pojavljuje se u 3 oblika:

1. Bhuprashta - obična, jednodimenzionalna Šri yantra. Smatra se majkom yantri iz koje se rađaju sve ostale yantre. Ona predstavlja  Lakshmi - boginju izobilja, sreće, ljubavi, harmonije i bogatstva. Šri yantra je viđena kao mjesto duhovnog hodočašća te je prikaz Svemira na nivou makrokozmosa i mikrokozmosa (svaki krug Šri yantre odgovara određenoj čakri u tijelu i harmonizira sve meridijane u tijelu).

2. Kurmaprastha - trodimenzionalna Šri yantra na leđima kornjače. Kurma ili kornjača je simbol prane, kozmičkog daha, koji podržava cijeli Svemir. Ona se slobodno kreće između sfera zemlje (financijski aspekti) i vode (emocije) te predstavlja njihovu integraciju, na kojem duhovni život, kojeg prezentira Šri yantra, može čvrsto stajati.

3. Meruprastha ili poznata kao Meru Chakra - trodimenzionalna Šri yantra u obliku piradime. U svojem trodimenzionalnom obliku predstavlja planinu Meru - kozmičku planinu za koju se smatra da je središte Svemira. Piramidalne strukture imaju vrlo povoljan učinak, koji su koristile mnoge drevne civilizacije (egipatska, maye i vedska) za liječenje, duhovne prakse, harmoniziranje prostora i privlačenje bogatstva.  Više pročitaj ovdje: link 

Osim Šri yantre smatra se da sljedeće stvari privlače blagostanje i harmoniju:


4. Kuber Kunji - Kuber se smatra božanstvom bogatstva i božanskim rizničarom. Smatra se da vlasnik Kuber Kunji-a ili "ključa božanske riznice" nikada neće biti bez novca i materijalne pogodnosti te da će njegova kuća i riznica uvijek biti pune. Kuber Kunji je dobro držati u poslovnom uredu, bankovnom sefu, kućnom sefu ili u novčaniku među novcem. 

5. Lashmi Paduka - su sandale hindu boginje Lakšmi, koja se smatra boginjom izobilja, bogatstva, prosperiteta, sreće, ljepote, ljubavi i seksualnosti. Njezine pozlaćene sandale, su zapravo otisci njezinih stopala koja sadrže 15 simbola, koji smatra se, donose sreću, uspjeh i izobilje. Onaj tko ima Lakšmi Paduka u svojoj kući ima blagoslov Lakšmi. Najbolje ih je držati na ulaznim vratima u kuću, tako da se prilijepe na pod, u lijevi i desni kut na način da stopala idu u kuću.  

6. Ashtadhatu prsten - je prsten urađen od 8 plemenitih metala (zlato, srebro, bakar, cink, kositar, olovo, željezo i živa) u posebnom omjeru. Nošenje ovog prstena smatra se povoljnim za zdravlje i harmoniju. Prije upotrebe ovog prstena svakako se konzultirajte sa Jyotishijem, koji će utvrditi na kojem prstu da ga nosite. 

7. Navagraha prsten - je prsten koji u sebi sadrži  svih 9 dragih kamenja (rubin, biser, crveni koralj, smaragd, žuti safir, dijamant, plavi safir, mačje oko i gomed). Prsten može biti načinjen od srebra, platine, zlata ili asthudatu. Prije upotrebe ovog prstena svakako se konzultirajte sa Jyotishijem, koji će utvrditi da li je dobro za Vas da ga nosite ili ne, te na kojem prstu i od kojeg metala. Ako je dobro postavljen donosi zdravlje, harmoniju i štiti od negativnih učinaka. 

8. Jyotish prsten s dragim kamenom - je prsten koji se određuje na temelju Vaše natalne karte, vrsta metala, kao i dragog kamena, te na kojem prstu i kojoj ruci da ga nosite te koji dan je najbolji da ga počnete nositi. Više o tome pogledajte ovdje: link 

Za više informacija o svemu pošaljite upit na conny.peto.denes@gmail.com

Namaste
Stranica u izradi