Drevna vedska astrologija

Vastu remedije

Vastu nudi niz korektivnih sredstava kako ispraviti negativne energije u već sagrađenom prostoru, koji nije pravilno usmjeren:

  • yantre i piramide, 
  • vastu yagye, 
  • kristale, metale i drago kamenje, 
  • boje, slike i zrcala, biljke, glazbu i vedske mantre, 
  • promjenu funkcija prostorija, 
  • ispravljanje oblika i nagiba zemljišta.

Vastu je drevna vedska znanost o stanovanju, dio je Sthapatya Vede - znanosti o arhitekturi koju je oživio Maharishi Mahesh Yogi, i usko je povezan sa Jyotishem. 
Sthapatya Veda daje nam pravila za izgradnju zgrada/kuća/objekata usklađenih sa zakonima Prirode. Kozmička pravila ugrađena u strukturu kuće/zgrade/objekta daju nam maksimalnu podršku za svakodnevni život. U Sthapatya Vedi svaki dio zgrade ili kuće ima poseban odnos sa cjelinom. Kao rezultat povezanosti između dijelova i cjeline, unutar građevine, više vrijednosti su izražene. Te vrijednosti se nazivaju Vastu i Brahmastan. 

Vastu se odnosi na unutrašnji prostor, tj. prostor unutar crta ograde ako se radi o kući sa zemljištem, ili se odnosi na unutrašnjost stana u zgradi (mada je bitan i Vastu same zgrade). Vastu je podijeljen u više područja sa različitim atributima, koji predstavljaju različite kvalitete oživljene kroz pravilan dizajn.Brahmastan je središte kuće/stana/poslovnog prostora/objekta s kojim su povezani svi ostali dijelovi. Ta povezanost između centra i ostalih dijelova stvara posebnu energiju koja hrani i njeguje stanovnike, stoga bi brahmastan uvijek trebao biti prazan, bez stupova, namještaja, puno stvari.

Više o Vastu pročitajte ovdje: link 

Namaste
Stranica u izradi