Drevna vedska astrologija

Drago kamenje

 

U vedskoj astrologiji, drago kamenje se preporučuje na osnovi natalne karte. Vjeruje se da se nošenjem preporučenog kamenja mogu  djelomično prevladati prepreke iz natalne karte. Drago kamenje utječe na suptilno energetsko polje, gdje se nalaze naše energetske i emocionalne navike, obrasci razmišljanja i vjerovanja. Energija kamena direktno utječe na emocionalne i mentalne energije pojedinca i vremenom dovodi do pozitivne promjene.

Kada se nosi dragi kamen u prstenu, on kontinuirano vibrira svoju moć koja se apsorbira u auri pojedinca, jača ju i daje neprobojnost za negativne vibracije koje dolaze iz vanjskih utjecaja.

Točan odabir i način korištenja kamenja je važan, jer u protivnom se može pojačati i negativan učinak određenih planeta. Zato se uvijek posavjetujte s jyotishijem ili jyotishini, prije nego odaberete kamen za sebe, jer u slučaju krivog odabira dolazi do neželjenih rezultata.

Također, kamenje mora biti posvećeno posebnim individualiziranim vedskim mantrama koje imaju moćan pozitivan utjecaj te se mora početi nositi u određeni dan,  individualno prema osobnoj natalnoj karti. 

Opis dragog kamenja:  

Rubin (Manimya) - daje ime, slavu, vrline, snagu, toplinu i moć zapovijedanja. Također poboljšava status osobe. Crvene je boje, pomaže iscjeljenju peptičkog ulkusa, groznice, reumatizma i gihta.  Žene bi trebale izbjegavati nošenje rubina (osim ako im to nije posebno preporučeno) zato jer narušava sjaj tijela. Rubin bi se trebao nositi u žutom zlatu. 

Biser (Moti) - se koristi za uklanjanje negativnih efekata Mjeseca i za jačanje uma i poboljšanje spavanja - iscjeljuje nesanicu. Poboljšava pamćenje, iscjeljuje poremećaje maternice, srčane probleme, očne bolesti, histeriju i upale pluća. Također pojačava seksualnu snagu i bračnu sreću, uklanja melankoliju i povećava bogatstvo. 

Crveni koralj (Moonga) - kaže se da crveni koralj ulijeva hrabrost u one koji ga nose. Pomaže u iscjeljivanju bolesti krvi. Uobičajeno je crvene boje. Koralj osigurava materijalnu sreću, oporavak od bolesti tipa Marsa: groznica, temperatura, kašalj itd. 

Smaragd (Panna) - povećava inteligenciju i snagu mozga. Poboljšava sposobnosti mozga poput memorije, komunikacije, intuicije, intelekta i sposobnosti učenja. Savjetuje se da sveže vjenčani parovi ne nose smaragd zato jer narušava bračnu sreću kroz smanjenje seksualne želje. 

Dijamant (Heera) - kaže se da onaj koji nosi dijamant ima luksuzan život. Dijamant poboljšava ime, slavu i umjetničke kvalitete osobe. Također poboljšava i seksualnu moć, iscjeljuje dijabetes, urinarne i spolne bolesti, bolesti maternice i bolesti kože. 

Žuti safir (Pukhraj) - je vrlo koristan u astrologiji i vedskim svojstvima. Ima mnogostruke iscjeljujuće moći i vrlo je važan u zodijačkim znakovima. Kaže se da ovaj kamen povećava financijski status. Daje bogatstvo, dobro zdravlje, slavu, ime, ugled i uspjeh.  

Plavi safir (Neelam) -  uklanja negativne efekte Saturna. Kaže se da plavi safir ima magičnu moć podići osobu koja ga nosi na viši položaj sa svih strana. Ipak potreban je oprez. Ponekad ovaj kamen može reagirati negativno. Preporuča se nošenje plavog safira tjedan dana za probu. Može dati zdravlje, bogatstvo, dugovječnost, sreću. Također, vraća izgubljeno bogatsvo i imovinu. Poboljšava plodnost kod neplodnih žena. 

Gomed (Gomode) - ovaj kamen je za sjenoviti planet Rahu. Sjenoviti planet Rahu je odgovoran za sve vrste kašnjenja ili za kasno ispunjavanje ambicija. Gomed pomaže u ostvarenju brzog uspjeha u kraćem periodu od očekivanog. Gomed je uobičajeno crvenkasto čokoladne boje. Iscjeljuje bolesti uzrokovane aflikcijom Rahua i Saturna. Povećava apetit, vitalnost, daje dobro zdravlje, bogatstvo i sveopći prosperitet.

Mačje oko (Lahasunya) - je korisno za iskorjenjivanje negativnih utjecaja Ketua i bolesti prouzrokovanih Marsom. Štiti svoje korisnike od skrivenih neprijatelja, misterioznih opasnosti i bolesti. Uobičajeno je mliječno-žućkasto-smeđkaste boje. Poslovnim ljudima ovaj kamen daje čudesne rezultate.  Daje bogatstvo tajnim sredstvima kao što su konjske utrke, kockanje, burzovnim špekulacijama. 

Za više informacija pošaljite upit na conny.peto.denes@gmail.com  

Namaste
Stranica u izradi